maartje van den bergAl ruim voor het officiële vertrek werden er al vele voorbereidingen getroffen. Door de buurvrouwen op de Laanweg worden de warme maaltijden al bereidt. Niet te vergeten voor alle ongeveer 100 verse Laanweg eitjes. Dames en de andere kippetjes, het was weer voortreffelijk! De plaatselijke supermarkt, bakker, slager, kaasboer sponsoren met liefde hun producten aan Team Langedijk. Op de donderdag voor vertrek word de eerste route gereden om alle producten bij elkaar te brengen naar ons onderkomen voor het weekend… De bus van Theo van Velzen. Wat zijn we toch blij dat we met deze stoere wagen vol power Hamburg tegemoet kunnen reizen. En dan langzaam de route mogen afleggen.

Nadat ik vorig jaar hebt gefietst, mag ik nu mee in het basiskamp om mijn ding te mogen doen. Ik ben dan ook best een beetje zenuwachtig. Maar ik ben zeker niet alleen.  Ik heb met een klein beetje paaien een SUPER team maatje gevonden in Wendy. Omdat ik vorig jaar al mee was wist ik waar ik aan begon. Zo had ik een heel mooi voorbeeld van 2 toppers die mij voorgingen hoe het basiskamp het beste gedraaid kan worden! Voeg daar wat kleine attributen aan toe om het een beetje eigen te maken en het resultaat is gewoon een klein feestje! (Voor mij in elk geval wel)

Denk dan hierbij aan het op een spontane en ludieke manier de teamleden wekken voor hun volgende run, zoiets kost voorbereiding ?. Ik weet niet meer bij wie het idee kwam om met pannendeksels de bus in te gaan, maar zelfs Radio Roparun (tijd 7:00)  was erbij!  ? We hebben dan ook samen zoveel mogelijk uit de kast getrokken, van slingers, lampjes, shortjes, muziek, krijtbord en visite geregeld (man, we hadden er zowat een kampje bij om alle zeer enthousiaste fans te voorzien van koffie met cake!) Maar wat ontzettend leuk om te mogen doen.

Nu bestaat het basiskamp natuurlijk niet alleen uit de dames van de catering, maar ruim 48 uur lang zijn we het Team 3 bestaande uit 2 masseurs die iedereen, ook bij de basiskampers hun gouden handjes hun werk laten doen. 2 touringcars chauffeurs die keer op keer de juiste weggetjes weten te vinden om een mooi plekje aan het parcours te vinden om ons kamp te huisvesten! En dan onze Leon als Captain van ons team. Hij is er altijd en overal (meestal slapend, dus erg ontspannend) met zijn mobiel 24/7 in zijn hand om alles in goede banen te geleiden. TOP gedaan Leon!!!

We hebben geloof ik 11x een stop gehad onderweg. Ben ergens de tel kwijtgeraakt in alle drukte… Dus 11x op en afbouwen van de partytent, tafels, stoelen, gasflessen en pannen om koffie en thee te kunnen zetten. Tussendoor als de touringcar weer doorstuurt naar het volgende punt kun je soms best een ½ uurtje ff meepikken om de oogjes te sluiten. Slechts 1x duurde het 3 rondjes om de bus in de buitenlucht toen ik eindelijk ontwaakte om zien waar we waren gebleven. Alle lopers en fietsers kampen met wat pijntjes, sommige spreken het uit (mag) bij sommige zie je het aan ze als ze slecht de bus in of uitstappen (mag ook). Maar vergeten worden de basiskampers die 24/7 met eten en drinken in aanraking zijn. Eerlijk gezegd hield mijn adamsappel het zelfs bijna niet meer. Ik zat letterlijk vol van alle kwaliteitscontroles van al het lekkers dat mee was. Onderschat het leven van een basiskamper dus niet…. Maar ach, je hoort mij niet klagen hoor.

Het metro tochtje in Rotterdam was een stukje van de route die wij als basiskampers afleggen op weg naar de finish, maar ach wat een LOL daar. Ik noem geen namen (TON K!) maar ik weet niet of die man zo grappig is of omdat het komt door te weinig slaap. Maar ik heb bijzonder genoten van jou humor!

Ik had verwacht dat ik in de bus terug vanuit Rotterdam naar Langedijk gelijk in slaap zou vallen. Maar zoals de meeste dat ondervinden was het een heel erg mooi, druk weekend vol emoties die de eerstkomende tijd rustig tot bezinking moeten worden gebracht.

Thuisgekomen en mijn tas uitpakkend kwam ik nog wat ongebruikte attributen tegen…☹ Dus ben ik bang dat jullie nog een jaartje aan me vast zitten…

Dank allemaal voor jullie beste beentje binnen TEAM LANGEDIJK!

Groetjes Maartje

Leave A Comment