24-uur van Langedijk in 2020 op 17 en 18 april!

Fitland De Geus - FotoShoot mrt_2018 - DSC_3260

Ook in 2020 organiseert Team Langedijk weer de 24 uur van Langedijk. Voortbordurend op het succes van dit jaar, met een opbrengst van maar liefst 23.000 euro, gaat het evenement komend jaar plaatsvinden op 17 en 18 april. Ook deze keer op de locatie van de Broekerwerf in Broek op Langedijk.

Meld je aan voor de 2e inspiratieavond op donderdag 30 januari om 20.00 uur bij de Broekerwerf op de Dijk 10 in Broek op Langedijk! Mail naar Frank Bijvoet of bel: 06-58898988

24 uurs

Eerste editie 24-uur van Langedijk in 2019 groot succes!

Na 24 uur spinnen, sporten en spektakel maakte Frank Bijvoet, voorzitter van Team Langedijk en initiatiefnemer van het event, bekend dat er maar liefst € 16.000 is binnengehaald. Ook wethouder Jasper Nieuwenhuizen prees alle aanwezigen en de organisatie voor het evenement dat ze hebben neergezet.

24 uur eerder zat de sportieve wethouder samen met zijn collega’s Nils Langedijk, Bert Fintelman en Annette Valent-Groot op de spinningfiets tijdens het spectaculaire openingsuur met een zeer gedreven spinninginstructeur Perry Smits.
Gedurende de 24 uur was er ieder uur een ander thema om op te fietsen. Soms zeer inspannend met een spinninginstructeur van medeorganisator De Geus Langedijk, maar vaak ook zeer ontspannend, bijvoorbeeld met een uurtje schilderen met Bob & Ross, een televisie-uurtje met Friends of fietsen tijdens een zelfbedachte ontbijtshow.

Scoutinggroep Langedijk Martinus groep, Scoutinggroep St. Laurentius uit Heerhugowaard, Zeekadetkorps Heerhugowaard, Kleine Kikkers (vroeger gouden hamer), theatergroep Horizon en de leden van Team Langedijk vulden ieder uur met één van hun leden of vrijwilligers en haalden zo veel geld op voor zowel de goede doelen van Team Langedijk als ook voor hun eigen vereniging. Poppodium B3 verzorgde licht en geluid en de bar voor de drankjes.
Dag en nacht was er reuring, zowel op de fiets als daarbuiten. Zo werd er geabseild, kampvuur gemaakt, met pijl en boog geschoten, oudhollandse spelletjes gespeeld en kon men de uitdaging aangaan om in een koud ijsbad te stappen. Verder was de brandweer met demonstraties aanwezig en lieten de Zeekadetten de fijne kneepjes van het zeemansvak zien.
De organisatie terug kijken op een geslaagd event. “Ik had vooraf niet kunnen dromen van zoveel positieve energie die bij alle vrijwilligers, deelnemers en overige aanwezigen is vrijgekomen. Dit gaat veel verder dan alleen geld ophalen voor het goede doel. We hopen dat we volgend jaar kunnen voortborduren op het succes en nog meer verenigingen aan ons kunnen binden.” Aldus een tevreden, maar vermoeide Frank Bijvoet. Nadat de scheepstoeter voor de laatste keer werd geluid, de confetti in de lucht werd geschoten, feestten de nog aanwezigen onvermoeibaar door met de lokale rockband Moor Park.