Fam. HermensHeb je wel eens 225 km in drie dagen gefietst? En dan bedoel ik niet in een snel wielrenpakje op een snelle fiets een etappe zoals in de Tour de France, maar in rustig tempo op een gewone toerfiets. Want dat doet een fietser die als onderdeel van Team Langedijk meedoet aan de Roparun J

Team Langedijk bestaat uit 3 teams; twee teams met lopers en fietsers en het derde team dat voor het natje en droogje zorgt gedurende het hele avontuur. De fietsers in een team vormen de navigator, veiligheidszone, extra ogen en snelheidsmeter voor de lopers. Zodat de lopers zich vooral bezig kunnen houden met datgene wat ze graag doen; lopen.

Daarnaast hebben we ook nog 4 chauffeurs en 2 masseurs mee, want transport en soepele spieren zijn net zo belangrijk!

De fietsers draaien dus mee met de lopers, navigeren de route die gelopen moet worden, zorgen ervoor dat de lopers niet te hard lopen om blessures te voorkomen en zijn een extra paar ogen voor de lopers waar het gaat om stoepjes, kuilen, bulten en andere obstakels.

Af en toe eens verkeerd rijden hoort erbij en wij hebben drie dagen lang een nieuwe best friend die zadelpijn heet.

Pinksteren 2015 stapte ik voor het eerst in de bus naar Hamburg. Ik had Roparun al enkele jaren aan de zijlijn meegemaakt en kreeg altijd te horen dat het een avontuur voor het leven was. Nu ben ik een nuchtere Noord-Hollandse, dus eerst zien dan geloven…

Pinksteren 2017 stapte ik voor de derde keer in de bus, wederom naar Hamburg. Ik heb het namelijk gezien en geloofd, nee, ik ben overtuigd dat meedoen aan de Roparun een avontuur voor het leven is.

Niet alleen verblijf je drie dagen lang met 23 mannen en vrouwen op de oppervlakte van een postzegel en zet je met elkaar een sportieve topprestatie neer, je wordt ook geconfronteerd met jouw eigen comfortzone en die van anderen. Ze worden allemaal doorbroken, want het gebrek aan [eigen] ruimte, dat is meer dan een uitdaging.

Roparun 2017 had voor mij een speciaal tintje; allebei mijn kinderen waren onderdeel van het team. We hebben samen gefietst en gelopen. Het maakt een moeder trots om te zien dat deze twee adolescenten zich inzetten voor het goede doel dat Roparun heet, dat zij het niet meer dan normaal vinden om wat te betekenen voor de medemens die ziek is, dat gezondheid niet vanzelfsprekend is.

Team Langedijk is een team om trots op te zijn. Zoveel mensen, zoveel meningen, zoveel karakters. Allemaal met één doel, zoveel mogelijk geld te genereren voor de goede doelen van Stichting Roparun, lokaal en nationaal. En in ruil daarvoor lopen en fietsen we met alle liefde elk pinksterweekeinde van Hamburg naar Rotterdam.

~ Ellen Hermens ~

3 reacties

 1. Henk op 9 juni 2017 om 09:58

  Wauw, Ellen, wat mooi geschreven, ik word er emotioneel van, heerlijk!

 2. Maartje op 9 juni 2017 om 10:03

  Snik… goed geschreven hoor! Ik kan er alleen nog maar van dromen om ooit zoiets met mijn kinderen te mogen meemaken! ?

 3. Dana op 9 juni 2017 om 14:02

  Ontzettend trots op mijn buurvrouw en haar twee kids!!
  Ik hoop dat twee van de drie van mijn kids ook mee krijg om de 5 km te lopen voor het zeer goede doel!
  Kanjers zijn het wel jou grote kinderen Ellen!!! Prachtig verwoord.

Laat een reactie achter